De macht van spreadsheets

UIt Nu.nl: “Demissionair premier Mark Rutte zei vorig jaar echter nog dat de tijd nog niet rijp is om excuses te maken. Volgens het kabinet zou een debat hierover de tegenstellingen juist kunnen aanjagen. Daarnaast zou er mogelijk gevreesd worden voor schadeclaims.”Hier spreken weer de regerende boekhouders, met het morele niveau van een vlakgum: “wat je niet in spreadsheets plaatst, bestaat niet!”Nederland is zo ongeveer de uitvinder van geïnstitutionaliseerde slavernij en was ook zo ongeveer de laatste van alle in slavenhandel actieve landen die het afschafte.De pervers grote rijkdom van Nederland is voor een groot deel aan de tragiek en winstgevendheid van iedere tot slaaf gemaakte te ‘danken’.Het lijkt me dat het maken van posthume excuses aan de tot slaaf gemaakten en excuses t.a.v. de nazaten van alle slachtoffers al veeeeel eerder hadden moeten worden gemaakt, maar Rutte wil er nog steeds niet aan. Bang als hij is voor schadeclaims. De waarden van het leven van minstens een half miljoen tot slaaf gemaakten, de traumatische gevoelens bij zoveel mensen, de nazaten, (in Nederland en daarbuiten) vallen volgens Rutte in het niet bij de economische gevolgen van het moeten afhandelen van evt. schadeclaims.Terwijl het veel meer gaat om de ERKENNING van eigen misdaden tegen de menselijkheid en ERKENNING van het leed van slachtoffers en nabestaanden.En dan vandaag een goede speech van minister Ollongren, waarin ze aangeeft (namens de regering) tot erkenning van misdaden en veroorzaakt leed doordrongen te zijn als ook van de noodzaak tot het maken van excuses.Ze sluit haar toespraak echter af, zoals het de boekhoudersgeest betaamt: zonder het aanbieden van excuses!KUT-boekhouders! KUT-Hollanders!!!!!Gelukkig heeft Burg. Halsema, namens de stad Amsterdam, wel de ‘ballen’ om excuus te maken. Ieder kut-volk heeft zijn positieve uitzonderingen.Wangedrochten bestaan immers bij de gratie van mooie tegendelen.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *