Het liberale dossier – over de zieke geest van de mens

In het liberale dossier vindt u meningen, vaststellingen en ander zielzeer-triggerend nieuws uit het neo-liberale/libertijnse deel der samenleving die haar bestaan gerechtvaardigd ziet door het gegeven dat er altijd nog mensen zijn, die over de rug van alles en iedereen economische groei willen bewerkstelligen (m.n. op macro- en meso-niveau) en gelijksoortige figuren die over de rug van alles en iedereen financieel rijk en daarna steeds rijker willen worden (micro-niveau)


Over de sluiting van de gaskraan

Pinokkio is ziek

Goed nieuws voor Groningen? Ach dat moet allemaal nog blijken. Een Groninger reageerde zoals het een echte Noorderling betaamt: “We moeten het eerst zien. Ruttte is nét Pinokkio..” En daar heeft-ie absoluut gelijk in.
Het ‘Fuck-Integriteit-virus’, waarmee iedere VVD’er lijkt te zijn besmet, is ook aan Rutte niet voorbijgegaan. Hoe hij vertelt over Wiebes, waarvan hij zegt dat hij de zaak voortvarend aanpakt (was dat niet het elan waarmee Rutte acht jaar geleden zei te willen beginnen?) Heeft Rutte – en dan vooral in de persoon van Henk Kamp – niet acht jaar lang de zaak lopen traineren, om nog zoveel mogelijk gas omhoog te krijgen, om de managers van het NAM uit de wind te houden en om protesten van de Groningers te bagatelliseren? De partij/politici, die alleen klaarkomen als ze geld zien, dié politici zijn eindelijk zover dat ze de gaskraan dicht draaien (stapsgewijs in 2030 én uitsluitend onder druk van m.n. Het Grunnen’s verzet) maar hoe ver gaat de staat vervolgens in het schadeloos stellen van alle die Groningers.
En dan niet alleen de schade van de scheuren, maar ook de schade van bijv. de onverkoopbaarheid van onroerend goed en dus ook immateriele schade die velen hebben geleden? Op de vraag van Ron Frezer(NOS): “hoe gaat u de afsluiting van de gaskraan en de schadeloosstelling van de slachtoffers betalen, zei Rutte: “We zien wel…” hetgeen voor VVD-Begrippen een onbegrijpelijk antwoord is. De VVD is immers de partij die de samenleving in beweging denkt te krijgen door strategisch en ondertafels kwistig te zijn met grote hoeveelheden pecunia, libertaire smeerolie aan dubieuze economisch machtige heren, terwijl sociaal-maatschappelijke uitgaven zorgvuldig tot drie cijfers achter de komma wordt berekend en vooral ingeperkt.
Dat Rutte dit zeer berekenende gedrag, m.b.t. de afsluiting van de gaskraan, nu niet lijkt te gaan tonen, laat zien dat m.n. De Groningers hem het mes op de keel hebben gezet. Ze hebben niet doorgesneden en dat vind ik knap. Die verleiding zou ik niet kunnen weerstaan. Aan het einde van de rit zal blijken dat Rutte toch zeer zorgvuldig de hand op de knip gaat houden en dat zijn toezeggingen nu (t.a.v. de schadeloosstellingen) niet meer is dan een vlucht vooruit om even een beetje rust te krijgen. En dan blijkt Rutte dus toch weer gewoon Pinokkio te heten. “Waar is dat fucking mes?!”, zal menig Groninger dan denken.

Uitspraken van VVD-politici moeten langs hetzelfde meetlat worden gelegd als de uitspraken van de haat-imam Fawaz. Ze zijn schadelijk voor gaskraanslachtoffers, ze tonen geen enkel respect voor het leed, die ze zelf hebben aangericht en ze zijn ongeneeslijk behept met het Fuck-Integriteits-Virus

——-

Prijs voor Baudet

Thierry Baudet : politicus van het jaar 2017 !!!!
wat is dat toch met die Nederlanders dat ze altijd op die extreem-rechtse randdebiele politici stemmen, politici waarvan ieder redelijk denkend mens hoopt dat ze never nooit de macht krijgen…. dat begon al met Fortuyn, een keer of drie Geert Wilders en nu deze quasi-intellectuele paljas, die heimelijk vindt dat het blanke ras superieur is…
welnu, ik bén blank en vaak schaam ik me ervoor….

——

Weer een VVD-minister die het veld moet ruimen vanwege een stuitende incompetentie, net als eerder bijv. die Peppi en Kokki van justitie. Minister Hennes Huppeldekut toont aan dat de VVD wel verstand heeft van boekhouden, maar geen enkele visie op kwalitatieve inrichting van overheidsdiensten. De bezuinigingen op defensie hebben nu zelfs dodelijke slachtoffers opgeleverd. het gaat er niet eens om dat ik links ben en hunnie rechts, maar het gaat erom dat Rutte met zijn grote bek weliswaar de boekhouding een beetje op orde heeft, maar dat de kwaliteit van het leven op alle gebied (zorg, voedselproductie, krijgsmacht, onderwijs…) ernstig achteruit is gegaan. De armoede neemt vel over been toe. Ze gaan over lijken …

———

Binnenkort moet iedereen een vlaggenmast in de tuin zetten en ieder Gezin moet iedere ochtend onder luid meerstemmig gezang van onze Nationale Hymne de vlag met militaire eer hijsen alvorens ieder lid van het Gezin zich van zijn of haar dagelijkse Taken gaat kwijten en ‘s avonds zal zich deze Heilige Dagtaak herhalen, zij het in omgekeerde volgorde, omdat die zelfde kutvlag dan weer opgeborgen wordt nadat dat domme volkslied weer eens voorgedragen wordt door middel van een communicatie-uiting, dat op zingen lijkt.

———

Kent u Loek Hermans nog?
Loek Hermans is de VVD’er, die het meeste op de karikatuur van dé VVD’er lijkt. Rupsje Nooitgenoeg in het kwadraat.
Hij grossierde in zeer goed betaalde bijbaantjes naast zijn politieke loopbaan (hoezo belangenverstrengeling? ik zie door al die belangen de vestrengeling niet meer. Zoiets…)
Door zijn klassieke laissez-fair houding (VVD’ers houden niet van toezicht en regelgeving, de integriteitsproblemen van de VVD’ers illustreren waarom ze bang zijn voor controles) Het werd bij het COA een zooitje toen hij daar de baas was; het grootste financiele en bestuurlijke fiasco in de zorg bij mega-zorginstelling Meavita: yes, Loek Hermans was er baas; VVD-baas Henry Keizer koopt fraudeleus voor een prikkie een crematiebedrijf op En loopt daarmee tegen de lamp. En wie is zijn partner in crime: jo, Loekie Hermans. Wat een boevenclub is dat toch die VVD? een beetje VVD’er gaat echt over lijken (en cremeert ze heel goedkoop) om rijk te worden. En na deze door Loek zélf besmeurde carriere, krijgt hij van Commissaris van de Koning Cornielje (ook VVD) in Gelderland het aanbod om burgemeester te worden van Zutphen! Gelukkig hebben de Zutphenaren daar een stokje voor gestoken.
Het artikel in de Volkskrant van vandaag over Loek Hermans sluit af met een citaat van Ed Nijpels (ook VVD, wat een boel van dat tuig loopt er toch rond!) : ” wat Loek is overkomen is vreselijk. U mag gerust weten: toen hij met Keizer weer in de publiciteit kwam, is er in Huize Hermans stevig gevloekt.”
Wat nou, moeten we medelijiden hebben met deze volgevreten fraudulerende sjacheraars? Als er weer een een dijk verhoogd moet worden, dan weet ik wel een functie voor al die fraudulerende, ‘vrijheidslievende’ VVD-nepotisten: in beton gegoten ophoogmateriaal voor nieuwe dijken. Zo krijgen ze toch hun standbeeldje en zijn ze nog nuttig ook.

——

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *