Ben ik een fotograaf? Of een verhalenverteller met een camera, sociale fotograaf. Is dat een beroep dan, vraagt u zich af? Geen idee. Ik denk het wel. Waarom niet? Maar het is in ieder geval een passie. Een bezetenheid. De passie zit hem erin dat ik begaan is met ieder mens op deze wereld. Ieder mens doet er toe en heeft ook een verhaal te vertellen. En dát verhaal dan in beeld brengen.

Ooit zag ik op internet een foto van zomaar een clown. Ik dacht toen bij mezelf: hoe wordt iemand clown en – vooral – waarom? Na enig zoeken ontdekte ik dat er een aantal clown-scholen bestaan. Ik belde naar een clownschool om te vragen of ik er mocht fotograferen. Een week later ging ik al met 10 clown-studenten naar Roemenie om daar op te treden voor onder andere straatarme kinderen, kinderen met kanker, demente bejaarden. Er ging een wereld voor me open. Mensen uiten hun diepste gevoelens zonder woorden uit te wisselen. Aan een ‘vreemdeling met een clownsneus.’ Respect, niet oordelen, mens zijn. Wat een clownsneus kan doen voor mensen is met geen pen te beschrijven. Ik kon het wel fotograferen. En ik ben er een ander mens van geworden. Deze reis heeft me alleen maar veel geld gekost, maar ik kwam terug als een rijker mens.

Met diezelfde geïnteresseerdheid en met dezelfde passie, waarmee ik mensen fotografeerde in Roemenie, zo wil ik ook de mensen in Nederland, in de Achterhoek fotograferen. Gewone mensen met gewone dingen, mensen met een eigen bedrijfje, mensen die muziek maken, die wat te vieren of iets te delen hebben . Mensen in hun huis, in hun bedrijf of in een fotostudio. Ik wil uw verhaal vertellen. Maar ik wil dat u meer krijgt: Geen gelikte plaatjes , maar foto’s met een verhaal. Uw verhaal. Gemaakt met passie.

Welkom bij Ronald Falke Fotografie